Monday, January 11, 2016

Coming Back

Assalamualaikum semua..Last post ialah pd tahun 2013..OMG..Dah lama tak menulis..salam semua..diharap semua pembaca berada dalam kesihatan yang baik..dan berbanyak-banyak terima kasih pada yang sudi baca..harap anda semua dapat meninggalkan komen..

           Kali ini memang sangat banyak hal untuk dikongsikan. Tak tahu la korang sudi baca atau tidak...Update tentang diri ak..ak sekarang dah bergelar guru..dah hampir setahun..aku mula posting sejak Januari 2015. Ak ditempatkan di salah sebuah sekolah di Pahang. Sekolah ak ni berada dalam kawasan felda.InsyaALLAH di pos seterusnya ak akan ceritakan lebih lanjut tentang sekolah ak..

           Banyak perkara sebenarnya dah berlaku pada ak..Kadang-kadang ak berasa agak sukar nak imbas semula kenangan untuk ak ceritakan di sini..Tapi untuk perkongsian insyaALLAH ak kuatkan juga untuk menulis. Pepatah Inggeris ada mengatakan 'let bygones be bygones'..Pepatah Melayu juga ada mengatakan 'perkara yang lepas usah dikenang'. Kedua-dua pepatah menggalakkan kita untuk melupakan perkara lepas.Jadi kepada mereka yang sedang berduka, lupakan perkara yang lalu serta 'move on'.Move on dalam erti kata lain korang teruskan hidup dengan bersemangat dan ceria tanpa memandang dan mengingat perkara lepas. InsyaALLAH hidup korang akan tenang dan aman. DAN jangan lupa korang kena cari ketenangan tu dalam sujud korang. ketika sujud tu jangan ingat benda lain..Ingat Allah je..korang akan rasa lain macam sikit masa tengah sujud tu..

           Ok la ak bebel sampai sini dlu..ak kena masuk kelas ni sekejap lagi..Nanti insyaALLAH ak akan semakin rajin menghadap laptop dan menulis utk korang..hehe..

No comments:

Post a Comment